Cottosenese kerámia kiegészítők

Kiegészítők kerámia cserepekhez

Az általa gyártott kerámia cserepek mellé a CottoSenese gyár egyéb kerámia kiegészítőket, tetőburkolati termékeket is biztosít, amelyek szín- és formavilágban harmonikusan illeszkednek a mediterrán tetőcserép családokhoz. Természetesen ezekre a tetőcserép kiegészítőkre is igaz, hogy vízzáróak, fagyállóak, mérettartóak.

Kiegészítők kerámia cserepekhez 30 év garanciával!

A feltüntetett árak bruttó alapárak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Gerinccserép

A tető vízszintes és lefutó gerinceinek esztétikus és biztonságos lezárására szolgál; meggátolja, hogy a tetőszerkezetbe csapadék kerüljön a gerincek mentén. Kúpos kerámia cserepekkel történő fedés esetén a tető átszellőzése a gerincéleken keresztül egy szellőző elem beépítésével oldható meg, amelyre felül a gerinccserép kerül (max. 4 m-es szarufa hosszig). Korrózióálló rögzítő kapoccsal és szeggel a tetőgerinc viharálló. A gerinccserepek régi, hagyományos habarccsal történő rögzítését NEM javasoljuk.

Ár:
Naturale: 750 Ft
Színes: 980 Ft

Gerinc végcserép A tető gerincvégeinek biztonságos és esztétikus lezárására szolgál, megakadályozza, hogy a gerincvégeknél csapadék kerüljön a tetőszerkezetbe. A taréjgerincen javasoljuk gerinccserép lezáró elem elhelyezését is. Korrózióálló rögzítő kapoccsal és szeggel a gerincvég viharállóvá tehető. A gerinc végcserép rögzítéséhez NEM javasoljuk a hagyományos, habarccsal történő rögzítést.

Ár:
Naturale: 2300 Ft
Színes: 2800 Ft

Gerinccserép 2-es végű A vízszintes tetőgerincek 45 fokos törésének biztonságos és esztétikus lezárására szolgál, meggátolja, hogy csapadék kerüljön a tetőszerkezetbe a törésnél. A kettes elosztócserepeknél szintén NEM javasoljuk a régi, habarcsos rögzítést.

Ár:
Naturale: 1700 Ft
Színes: 2600 Ft

Gerinccserép 3-as végű Kontyolt tetők esetén a taréjgerinc és a három élgerinc csatlakozásának biztonságos és dekoratív lezárására szolgál. Biztosítja, hogy ne kerülhessen csapadék a tetőszerkezetbe. Korrózióálló rögzítő kapcsokkal és szegekkel viharállóvá tehető. A hármas végű gerinccserepek rögzítésére NEM javasoljuk a régi, hagyományos habarcsos módszert.

Ár:
Naturale: 3200 Ft
Színes: 3740 Ft

Gerinccserép 4-es végű Kontyolt tetőknél a négy élgerinc és a taréjgerinc csatlakozásának esztétikus, biztonságos lezárására való, meggátolja, hogy a törésnél eső, hó kerülhessen a tetőszerkezetbe. Viharállóvá tehető korrózióálló rögzítő kapocs és szeg segítségével. NEM javasoljuk a hagyományos habarccsal történő elhelyezését, rögzítését.

Ár:
Naturale: 3800 Ft
Színes: 4780 Ft

Hófogó cserepek

A hófogó cserepek megakadályozzák a felhalmozódott és összeállt hó lecsúszását, vagyis az adott tetőfelületen egy tömegbe gyűlt hó megindulását. Kúpos kerámia cserepek esetén 25, sík cserepek esetén 22 foktól javasoljuk elhelyezését az eresz feletti második és harmadik sorokban, akár egy-két cserép eltolással.

Ár:
Naturale: 2500 Ft
Színes: 3300 Ft

Antenna kivezető cserép

Az antenna tetőszerkezeten kívüli kivezetésére, esztétikus kivezetésére alkalmas speciális tetőcserép. A cserép és az antennatartó találkozását a teljes vízzárás érdekében a tömíteni kell megfelelő vízhatlan tömítő anyaggal.

Ár:
Naturale: 2700 Ft
Színes: 3300 Ft

Szellőző cserép

Amennyiben a tetőszerkezet átszellőzésének biztosítása nem megoldható a gerincen keresztül, szellőző cserép elhelyezését ajánljuk az eresz feletti harmadik sorban és a gerinc alatti második sorban. Nagyobb tetőfelületeknél több sorban, eltolással is elhelyezhető. Ez a termék csak a tetőszerkezet átszellőztetésére alkalmas, egyéb belső szellőzők belevezetése nem megengedett!

Ár:
Naturale: 5800 Ft
Színes: 7800 Ft

J. B. szél cserép

A jobbos és balos szélcserép oromszegélyek kerámia cserepekkel való lezárását teszi lehetővé. A kerámia cserepek a tető arculatát egységesebbé, esztétikusabbá teszik. Igény szerint bádog elemekkel is kiválthatóak, de minden esetben viharállóan kell rögzíteni a cserepeket.

Ár:
Naturale: 2600 Ft
Színes: 3200 Ft

Dupla íves cserép

A dupla íves cserép balos szélcserép oromszegélyek kerámia cserepekkel történő lezárását teszi lehetővé egységes illesztéssel. Csak az íves cserepekhez kell alkalmazni bal oldalon. Igény esetén kiváltható bádog elemekkel is – ha nem kerül szélcserép felrakásra.

Ár:
Naturale: 2800 Ft
Színes: 3200 Ft

Szellőző torony 15-ös Szellőző berendezések, páraelszívó, csatorna szellőző és egyéb gépészeti berendezések tetőszerkezeten keresztüli kivezetésére szolgál, 15 cm-es méretben.

Ár:
Naturale: 22500 Ft
Színes: 34500 Ft

Szellőző torony 20-as

Szintén szellőző berendezések kivezetésének esztétikus és biztonságos megoldására szolgál, 20 cm-es méretben.

Ár:
Naturale: 24500 Ft
Színes: 3500 Ft

Tetővilágító

A nem beépített tetőterek (padlásterek) természetes fénnyel való megvilágításának biztosítására szolgál.

Ár:
Naturale: 41920 Ft
Színes: 41920 Ft